Prosjekter

>> 18. jan. 2010

Idrettsarrangement Oppdal
Utredning av grunnlag og forutsetninger for alpint verdenscuprenn i Oppdal.
Utredning av samhandling og synergier mellom etablerte arrangementsmiljøer i Oppdal.
Oppdragsgiver Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Oppdal kommune. Støttet av Blilyst




Filmprosjekt: Seterveileder
Det produseres 8 stk. 3-minutters småfilmer med faglig innhold fra livet på setra. I tillegg produseres det en inntil 10 minutters film med stemningsbilder fra arbeid og liv på setra.
Samarbeidspartner: Digital filmproduksjon og Oppdal kommune.
Oppdragsgiver:
Fylkesmannen i Møre og Romsdal,
Fylkesmannen i Oppland,
Fylkesmannen i Hedemark,
Fylkesmannen i Nord Trøndelag,
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.


Lokalt produserte råvarer
Utvikle en forretningsplan som avklarende verktøy for beslutning om etablering av lokal produksjon og videreforedling.
Oppdragsgiver: Sør-Trøndelag fylkeskommune og Oppdal kommune. Støttet av Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Prosjekt Nerskogen
Kompetansetjenester i et større utviklingsarbeid i regi av Rennebu kommune og Nerskogen grendalag.
- Styrking av fellesapparatet
- Sentrumsutvikling
- Hytter som næring
- Utvikling av overnattingstilbud
- Utvikling av opplevelser
- Etablering av stopp-punkter
- Velkommen til Nerskogen (Informasjons- og markedsarbeid)
- Skilting og annen infrastruktur langs fylkesveg
- Samarbeid Oppdal og Rennebu

Verdifulle opplevelser: Sykkelprosjekt Oppdal – Åndalsnes
Prosjektledelse Aktivum Midt-Norge AS og Nesset Næringshage AS.
Mobilisering av næringsaktører, destinasjonsselskaper og virkemiddelapparatet til felles innsats for verdiskaping gjennom sykkelturisme.
Samarbeid mellom aktører i Oppdal, Sunndal, Nesset og Rauma. Støttet av Sykkelturisme i Norge, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Møre og Romsdal fylkesfylke.
3 årig prosjekt som innbefatter organisering og igangsetting av prosjektet, finansiering, produktutvikling og markedsbearbeiding.

Reiselivsprosjekt i Sunndal
Attraksjonsbygging med hovedfokus på Aursjøvegen. Oppdragsgiver Sunndal Næringsselskap/Sunndal kommune og Reiselivsforum Sunndal.

Konsulentstilling i Destinasjon Kristiansund og Nordmøre (DKN)
Markedsbearbeiding, produktutvikling og drift av Sunndal turistinformasjon på oppdrag fra DKN.

Trolltind
Markedsutredning for etablering av hyttefelt med langrennsløyper og skitrekk. Oppdragsgivere: Grunneiere og næringsaktører i Sunndal.


Kurs i produktutvikling i Nerskogen


Aktivum Midt-Norge arrangerte kurs i Vertskapsrollen som produktutvikling i samarbeid med Prosjekt Nerskogen og Rennebu kommune. Målet med kurset er å kunne utvikle meningsfulle opplevelser som gleder gjestene og gir lønnsomhet for vertene.
Kursholder var Høve Støtt AS, v/Pål Medhus, som  forøvrig var en av tre reiselivsbedrifter, nominert til Skaperkraft - Reiselivsprisen 2009.
Foto: Kjell Arne Jørgensen

Stor stemning på Vinterfest i Oppdal
Vinterfesten i Oppdal er et samarbeidsprosjekt i regi av Oppdal Næringsforening hvor flere bedrifter går sammen om å skape god stemning i sentrum av Oppdal. Aktivum Midt-Norge har prosjektledelse for Vinterfesten. Foto: Kjell Arne Jørgensen og Fredrik Mellemseter

Nerskogrittet
Gullvinner i både OL og VM Bjarte Engen Vik deltar i historiens første Nerskogritt. Det 48 km lange rittet arrangeres 20. juni i vakre omgivelser på Nerskogen, og passer for syklister på alle nivå. Arrangør er Nerskogen Grendalag, Rennebu idrettslag og Oppdal Sykkelklubb. Mer informasjon o sykkelrittet finner du på Oppdal Sykkelklubb sine nettsider www.oppdalsykkelklubb.no.
Arrangementet er et utspring i Nerskogprosjektet hvor Aktivum Midt-Norge er prosjektleder.

Markedskurs
Våren 2010 arrangerer vi kurs i Opplevelse og Markedskunnskap. Kursdeltakerne er i hovedsak aktører i og rundt Aursjøvegen i Nesset og Sunndal. Målet med studiet er at deltakerne skal vite om de viktigste markeds-
forholdene i markedene i Norge. Kurset avsluttes med en eksamen som er å skrive markedsplan for egen bedrift eller organisasjon.
Samarbeidspartner er Høgskolen i Lillehammer, oppdragsgiver er Sunndal Næringsselskap og Nesset Næringshage. Kurset støttes av SIVA og Innovasjon Norge.

Nye turtilbud på Nerskogen
Sammen med Nerskogen Grendalag har Aktivum deltatt i tilretteleggingen av tilsammen 4 sykkelruter og 4 turstier. Både turopplevelse og tilrettelegging er av høy kvalitet så til neste sommer anbefaler vi alle å legge turen til Nerskogen. I løpet av vinteren vil en brosjyre med kartgrunnlag presenteres for innbyggere, hyttefolk og tilreisende. Kartgrunnlag vil også bli å finne på de nye informasjonstavlene på Nerskogen.